• Duyurular
Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Personel Alım İlanı
   14/11/2019

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA PERSONEL ALIM İLANI

Üniversitemizin aşağıdaki tabloda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına yapılacak atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre öğretim görevlileri ve araştırma görevlileri alınacaktır. Başvuracak adayların, 09.11.2018 tarih ve 30590 sayılı resmi Gazete’ de yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” kapsamındaki şartları taşıması ve istenen belgeleri tamamlaması gerekmektedir. Öğretim Elemanı kadrosuna başvuracak adayların. Başvuracak adayların başvurularını dilekçe ekinde nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, öğrenim belgesi, Lisans not ortalamasını gösterir belge (Transkript), ALES ve Yabancı Dil belgelerinin fotokopileri ile birlikte ilanın Resmi Gazete’ de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde şahsen veya posta ile Meslek Yüksekokul / Yüksekokul / Fakülteye iletilecektir.

Konu hakkında gerekli bilgilere www.esenyurt.edu.tr web adresinden ulaşılabilir.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Elektrik Elektronik Mühendisliği

1

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü lisans mezunu olup, alanında tezli yüksek lisans yapmış ya da yapıyor olmak.

Alanındaki puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak

1

Mimarlık bölümü lisans mezunu olup, alanında tezli yüksek lisans yapmış ya da yapıyor olmak.

1

İç Mimarlık bölümü lisans mezunu olup, Mimarlık veya İç Mimarlık alanında tezli yüksek lisans yapmış ya da yapıyor olmak.

Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Yeni Medya ve İletişim

1

Yüksek lisansını Yeni Medya veya İletişim Bilimleri alanında yapmış ya da yapıyor olmak.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

1

Yüksek lisansını Halkla İlişkiler ve Reklamcılık veya İletişim Bilimleri alanında yapmış ya da yapıyor olmak.

Radyo, Televizyon ve Sinema

1

Yüksek lisansını Radyo, Televizyon ve Sinema veya İletişim Bilimleri alanında yapmış ya da yapıyor olmak.

Sosyoloji

1

Yüksek lisansını Sosyoloji, Felsefe veya Antropoloji alanında yapmış ya da yapıyor olmak.

Çocuk Gelişimi

1

Çocuk Gelişimi lisans mezunu olup, alanında tezli yüksek lisans yapmış veya yapıyor olmak.

Sosyal Hizmet

1

Sosyal Hizmet veya Sosyoloji lisans mezunu olup, alanında tezli yüksek lisans yapmış veya yapıyor olmak.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Antrenörlük Eğitimi

2

Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları veya Spor Yüksekokulları veya Spor Bilimleri Fakültelerinden mezun olup, alanında tezli yüksek lisans yapıyor ya da yapmış olmak

Spor Yöneticiliği

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü

Uluslararası Lojistik

1

Yüksek lisansını İşletme veya Uluslararası Lojistik alanında yapmış olup, ilgili alanlarda yayınları bulunmak ve Yükseköğretim Kurumlarında çalışmış olmak.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

1

Lisans ve tezli yüksek lisans derecelerinde Mimarlık bölümünden mezun olmak, Rölöve ve Restorasyon Anabilim Dalında uzman olmak.

1

Mimarlık bölümü lisans mezunu olmak ve Mimari Tasarım Anabilim Dalında tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak.

2

Lisans ve tezli yüksek lisans derecelerinde İç Mimarlık bölümünden mezun olmak, Mekân Tasarımı konusunda uzman olmak.

Radyo ve Televizyon Programcılığı

1

Fakültelerin Gazetecilik bölümü lisans mezunu olmak ve Yeni Medya alanında tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

1

Lisans ve tezli yüksek lisans derecelerini İşletme alanında almış ve aynı alanda doktora eğitimine devam ediyor olmak. Yükseköğretim Kurumlarında asgari 2 yıl süreyle akademik çalışma ve ders verme tecrübesine sahip olmak.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

1

Sivil Hava İşletmeciliği, Havacılık Yönetimi veya İşletme Fakültelerinden lisans mezunu olmak, ilgili alanların birinden tezli yüksek lisansa sahip olmak, Yükseköğretim Kurumlarında Havacılık alanında ders vermiş olmak.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

1

Kimya bölümü lisans mezunu olup, tezli yüksek lisans yapmış ve iş güvenliği uzmanı olmak.

Muaf

*ALES: Doktora veya tıpta uzmanlık eğitimini tamamlamış olanlar ile Yükseköğretim Kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlar ALES’ ten muaf olup, muafiyetten yararlanmayı talep edenlerin bu durumlarını dilekçe ile belgelendirmeleri gerekmektedir.

*YABANCI DİL SINAV PUANI: Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından (YÖKDİL-YDS-KPDS-ÜDS) veya ÖSYM’ce eşdeğerliliği kabul edilen Uluslararası Yabancı Dil Sınavından (TOEFL-FCE-CPE-CAE) puan muadili bir puan almış olmak.

Duyuru Başlama Tarihi

Son Başvuru Tarihi

Ön değerlendirme Sonuç Tarihi

Yazılı Sınav Giriş Tarihi

Sınav Giriş Yeri / Saati

Sonuç Açıklama “Nihai Değerlendirme” Tarihi

İlanın Resmi Gazete Yayımlandığı Tarih

(14 Kasım 2019)

İlanın Resmi gazete’ de yayımlandığı tarihi izleyen 15. gün mesai bitimi.

(28 Kasım 2019)

02 Aralık 2019