• Etkinlikler
Devlet Adamlığı Sertifika Programı Tamamlandı

İstanbul Esenyurt Üniversitesi İşletme ve Yönetim Fakültesi tarafından 'Devlet Adamı ve Devlet Yönetimi Sertifika Programı tamamlandı. Üniversitenin İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yılmaz, " Çağımızın en büyük ihtiyacı olan nitelikli devlet adamlarını yetiştirmek,  bu amaçla gençlerimize meslek hayatlarında kendilerine yararlı olacak bu imkanı vermek istedik. Gerek medyada, gerek devlet yönetiminde ve diğer kurumlarda çalışan insanlara devletin, devlet yönetiminin ne olduğunu anlatmak ve bu konuda tecrübeli insanların tecrübelerini onlara aktarmasını sağlamak için zengin bir program yaptık" dedi.

"BİLİMSEL DEĞİŞİME AYAK UYDURAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ"

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak ise, yapılan programlarla değişik kesimlere bilimsel olarak yaklaşmak istediklerine dikkat çekerek, "Bilimsel değişime ayak uyduran bir üniversiteyiz. Çağımız değişim çağıdır. Devlet adamı olmak isteyen ve başarılı olmak isteyenlerle eğitimleri sürdürmeyi amaçlıyoruz. Böyle bir program ilk defa üniversitelerde yapılmakta ve bu da bizim için çok önemli" dedi. Apak, benzer programlarla ilgili başka projeleri olduğunu da ifade etti.

"DEVLET ANLAYIŞI ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİMDEN GEÇİYOR"

Devlet anlayışının çok önemli bir değişimden geçtiğine dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, "Bugün post-modern düzenler ortaya çıkıyor. 'Devlet anlayışı nereye gidiyor? Devlet adamlığı nereye gidiyor?' Devlet adamlığının artık sadece devleti yönetmekten çok daha büyük problemleri var. Güvenlik problemleri, siyaset konuları, çevre ve siber konuları çeşitlendi. Teknolojinin de buna etkileri var. Bir yandan da devlet egemenliğine karşı bir rekabet var. Yani 'devleti sadece devlet yönetmesin, biz de buna katılalım' diyen bir halk var'' ifadelerini kullandı.