• Duyurular

İSTİHBARAT VE TERÖRLE MÜCADELE
SERTİFİKA PROGRAMI

Programın Amacı:

a. Son 50 yıldır terörle mücadele; Türkiye’nin gündemini en çok meşgul eden güvenlik meselesidir. Gene terörle mücadele kadar tartışılan diğer bir konuda ülkemizin istihbarat alanındaki yeterliliğidir. Bu alanlarda akademik birikim ve konuları bilimsel yaklaşım ile ele alan çalışmalar oldukça azdır. Pek çok Batılı ülkede bu konular akademik bir çalışma alanı olarak Yüksek Lisans ve Doktora programlarına konulmakta ve bu alanlarda tüm kamuoyunun bilgi ve anlayışlarının geliştirmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu tür çalışmalardan en çok yararlanan ise değişik görüş ve çalışmaların ortaya çıkması ile gene ilgili devlet ve özel kurumlar olmaktadır.

b. İstanbul Esenyurt Üniversitesi olarak İstihbarat ve Terörle Mücadele başlığı altında çeşitli konuları bir sertifika programı dahilinde toplayarak doğru bilgilendirme ve akademik çalışmaların önünü açacak entelektüel bir birikim oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu programda sadece devlet tarafı değil, siyasal şiddet ve terörün diğer tarafına da söz hakkı vererek, tarafların birbirini anlamasına ve sağlıklı çözümler bulunmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

c. Söz konusu sertifika programından siyasete ilgi duyan ya da atılmak isteyen polis ve asker güvenlik çalışanları yanında, ilgili sivil toplum örgütleri, NGO’lar, gazete ve TV yorumcuları gibi medya unsurları, işveren kesimleri ve bu konular ile yakından ilgili tüm örgütlenmeler de istifade edebilecektir. Bu programın bir hedefi de sağlayacağı potansiyel ve kariyer profiliyle akademik, özel sektör ve devlet organlarının ihtiyacı olan bilimsel alt yapının gelişmesine katkıda bulunmaktır.

d. Sertifika programı belirtilen tarihler arasında her hafta Cumartesi günü yapılacak, her Cumartesi dört konuşmacı ders verecektir.

e. Bu nedenle, İstanbul Esenyurt Üniversitesi olarak istihbarat ve terörle mücadele alanındaki çeşitli konuları bir sertifika programı dahilinde toplayarak doğru bilgilendirme ve akademik çalışmaların önünü açacak entelektüel bir birikim oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu amaçla çok disiplinli bir eğitim programı ile her biri uzman ve alanında söz sahibi eğitmenleri katılımcılarla bir araya getirerek interaktif bir eğitim ortamı meydana getirmekteyiz. Eğitim sonunda sınavda başarılı olan katılımcılar ”İstihbarat ve Terörle Mücadele Eğitim Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır.

Kimler Katılmalı:

Kamu kurum ve kuruluşları çalışanları, ordu ve emniyet mensupları, güvenlik personeli, yerel yönetim çalışanları, medya mensupları, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşu mensupları, iş çevreleri ve istihbarat ve terörle mücadele / güvenlik konuları ile yakından ilgili tüm örgütlerin mensupları ile öğrenciler.

Eğitim Programı:

Prof.M.Abdulhaluk Çay

Ekonomik Terörizm

Prof.Dr.Özlem Arzu Azer

Terörizm Nedir? Ne Değildir?

Prof.Dr.Yaşar Onay

Türk İstihbaratı

Kaya Karan

Medya ve Algı Yönetimi

Doç.Dr.Barış Doster

Sinyal İstihbaratı (SIGINT)

Prof.Dr.Sıddık Yarman

Terörle Mücadelede Gelinen Aşama

Dr.Mustafa Üren

Kafkasya’da Ayrılıkçı Hareketler

Dr. Erhan CANİKOĞLU

Siber İstihbarat

Atalay KELEŞTEMUR

Narko Terörizm

Doç.Dr.Çağla Gül YESEVİ

İstihbaratın Geleceği

Prof.Dr.Sait YILMAZ

Süre: 8 Hafta. 192 Saat Eğitim.
Eğitim sonunda katılımcılar “İstihbarat ve Terörle Mücadele Eğitim Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır.

Eğitim Tarihleri:

02 Kasım - 21 Aralık 2019 arası Cumartesi günleri 9:15 – 16:45 arası.
Her hafta dört konuşmacı yer alacak olup, ayrıntılı program her hafta ilan edilmektedir.

Kayıt olmak için izlenecek adımlar:

1 – Ekteki kayıt formunu eksiksiz doldurunuz.

2 – Kayıt ücretini aşağıdaki hesap numarasına yatırınız.

HESAP İSMİ : İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ
İBAN NO : TR65 0001 2009 6040 0010 0006 91

Açıklama kısmına ad soyad, TC Kimlik No ve eğitim adını yazmayı unutmayınız.

Eğitim Ücreti:
Sivil : 500 TL
Asker-Polis : 250
Öğrenci : 100 TL
10 Kişilik Grup (Kişi Başı): 100 TL

3 – Kayıt belgelerini aşağıdaki e-posta adresine ya da faks numarasına gönderiniz.

İlgili Kişi : Atakan Yılmaz
E-posta :iybfegitim@esenyurt.edu.tr
Faks : +90 (212) 699 0990
Telefon : +90 (212) 444 9 123 (1081)