• Etkinlikler
Devlet Adamı ve Devlet Yönetimi Sertifika Programı

Programın Amacı:

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere pek çok Batılı ülkede devlet adamlığı ve devlet yönetimi ile ilgili konular akademik bir çalışma alanı olarak Yüksek Lisans ve Doktora programlarına konulmakta ve bu alanlarda tüm kamuoyunun bilgi ve anlayışlarının geliştirmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu tür çalışmalardan en çok yararlanan ise değişik görüş ve çalışmaların ortaya çıkması ile yine ilgili devlet kurumları olmaktadır. Türkiye’de ise devlet adamlığının akademik olarak ele alınmasında eksiklikler hissedilmektedir. Bu nedenle, İstanbul Esenyurt Üniversitesi olarak devlet adamlığı ve devlet yönetimi alanındaki çeşitli konuları bir sertifika programı dahilinde toplayarak doğru bilgilendirme ve akademik çalışmaların önünü açacak entelektüel bir birikim oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu amaçla çok disiplinli bir eğitim programı ile her biri uzman ve alanında söz sahibi eğitmenleri katılımcılarla biraraya getirerek interaktif bir eğitim ortamı meydana getirmekteyiz. Eğitim sonunda sonunda sınavda başarılı olan katılımcılar ”Devlet Adamı ve Devlet Yönetimi Eğitim Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır.

Programın Konuları:

Türkiye’de ve Dünyada Devlet Adamlığı
Devlet, Güvenlik ve İstihbarat
Devlet ve Ekonomi
Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetimler
Devlet ve Dış Politika
Devlet, Demokrasi, Hukuk ve İnsan Hakları
Devlet, Eğitim, Bilişim
Devlet dışı aktörler, STK’lar ve Medya
Devlet Felsefesi, Kültür ve Toplum

Kimler Katılmalı:

Kamu kurum ve kuruluşları çalışanları, ordu ve emniyet mensupları, yerel yönetim çalışanları, medya mensupları, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşu mensupları, iş çevreleri, ve devlet yönetimi konuları ile yakından ilgili tüm örgütlerin mensupları ile öğrenciler.

Eğitim Ücreti:
  • Sivil: 500 TL
  • Asker – Polis - Memur (Belediye personeli): 250 TL
  • Öğrenci : 100 TL

Kayıt Belgeleri:
  • T.C. Nüfus cüzdanı fotokopisi (önlü-arkalı)
  • Ödeme dekontu
  • Öğrenciler için yeni tarihli öğrenci belgesi

Halk Bankası - IBAN NO : TR65 0001 2009 6040 0010 0006 91

Ekteki kayıt formunu doldurup, yukarıdaki belgeler ile ödeme dekontunu aşağıdaki e-posta adresine ya da faks numarasına gönderiniz.

Ekli Dosyalar
Seminer Kayıt Formu